top of page

Achtergrond

Ik ben in Groningen geboren, getogen en getrouwd en heb met mijn gezin gewoond in een dorpje in noord/oost Groningen.

Van 1991 tot 1994 heb ik de opleiding tot Hatha-yogadocente in Amsterdam gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta. Na afsluiting hiervan ben ik in Soest gaan wonen.

 

Behoefte aan meer medische kennis en het leren van een vak waarvan behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars, resulteerde in het volgen van de Opleiding Oefentherapie Cesar (www.vvocm.nl) in Den Dolder.

In 1997 studeerde ik af en heb tot mijn 65-ste met veel plezier gewerkt in een maatschap als oefentherapeute Cesar.  

 

In juni 2014 heb ik de Opleiding voor Adem- en Ontspanningstherapie Methode van Dixhoorn, een post-HBO Leergang, afgerond.

Ik ben een gecertificeerde en geregistreerde adem- en ontspanningstherapeute Methode van Dixhoorn en ben aangesloten bij de Vereniging voor Adem- en Ontspanningstherapie van genoemde methode (VDV).

 

Bewustwording van het lichaam als middel om de subjectieve en menselijke kant in de gezondheidszorg te versterken, te verbeteren en te verdiepen heeft mijn grote belangstelling en affiniteit.

 

Rustig bewegen, in houdingen blijven zitten, liggen en staan, ondersteund door het ademen, zorgen voor het verbeteren en optimaliseren van de doorbloeding, een belangrijk aspect.

Doorbloeding betekent, onder andere, aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van koolstofdioxide en afvalstoffen.

Dit verbetert vitaliteit, fitheid en psychisch welbevinden en is een belangrijke ondersteuning bij het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Het stimuleren en bewustmaken van het eigen aandeel, van het vermogen van de mens zijn/haar eigen gezondheid te verbeteren, komt tot uiting in de keuzes die ik maakte om yogadocente, oefentherapeute Cesar en adem- en ontspanningstherapeute Methode van Dixhoorn te worden.

Aanvullend heb ik in april 2017 een cursus reanimatie gevolgd.

 

Marianne
Heerink

 

bottom of page